Știi vorba aceea “după pofta inimii”? Dacă toate s-ar desfășura numai în acest mod, atunci lumea în care am trăi ar fi una ideală. Și totuși, care ar mai fi farmecul, te-ai putea întreba.

În ultima perioadă tot auzim în jurul nostru detalii despre conceptul „personalizat” – cadouri personalizate, mașini personalizate, adică pe înțelesul tuturor, aceste lucruri se realizează, se îmbunătățesc, ar spune unii, în funcție de preferințele pe care le au. Dar, când vine vorba de a face un pas important în viața de cuplu, logodna mai exact, lucrurile se opresc aici. Sau nu?

Cum ți se pare ideea unui inel de logodnă cu design personalizat? Știm că alegerea unei astfel de bijuterii din aur cu diamant nu este tocmai ușoară și de aceea atunci când te afli în fața unei decizii atât de importante, presiunea poate atinge cote maxime.

Însă, gândește-te ce oportunitate ai în fața ta! Poți să o descoperi online în primul rând, chiar din confortul casei tale sau de ce nu, de la biroul unde lucrezi. Pe www.diamante.ro găsești inspirația necesară, dar și răspunsuri concrete pentru cei mai curioși din fire. Așa că dacă nu dorești neapărat să alegi unul dintre inelele de logodnă existente, atunci pune-ți imaginația la treabă și cu ajutorul designer-ului nostru, ideea ta poate prinde contur.

Totuși, până la inelul de logodnă cu diamant este cale lungă, nu imposibilă și-ți recomandăm o vizită într-unul din magazinele noastre din București, Constanța sau Cluj-Napoca. De ce? Tocmai pentru a stabili fiecare detaliu în parte și pentru a înțelege modul firesc în care se desfășoară întreg procesul. De exemplu, poți stabili ce mărime să aibă bijuteria din aur, sau de ce nu, să alegi diamantul central în funcție de caracteristicile pe care dorești să le aibă. Vorbim despre carataj, culoare, claritate sau chiar tăietura acestuia.

Nu uita faptul că ai la dispoziția ta și poți alege online dintr-o bază de date a Bursei de diamante din Anvers care se actualizează permanent. Stocul are aproximativ 80.000 de diamante certificate de către laboratoare gemologice internaționale. Fiecare diamant este gravat cu cod unic de siguranță, care se regăsește și pe certificatul gemologic, dar se și poate verifica online pe site-ul laboratorului.

Pe scurt, după ce avem o schiță, analizăm propunerea, stabilim un preț și un termen de livrare ținând cont de bugetul indicat, dar și de limitările tehnice care apar în lucrul cu aurul. Achitarea unui avans reprezintă confirmarea concretă, astfel putem merge la următoarea etapă a procesului – randarea (imagine a bijuteriei). Pot interveni mici schimbări, apoi echipa de creație împreună cu maeștrii bijutieri definitivează bijuteria.

Dar, dacă tot ce știi până în momentul de față este doar bugetul, pe care l-ai stabilit cu multă atenție și calcule precise, nu te descuraja pentru că putem pleca de la o idee, un model deosebit până vom contura treptat acel inel de logodnă la care ea visează.

Ce ai spune despre AA12GL, un inel din aur galben pur de 18kt (aur provenit direct dintr-un lingou de 24kt. aliat în momentul prelucrării) cu un diamant în tăietură brilliant? Acesta se află într-o montură cu patru gheruțe atent realizate, creând astfel un model în formă de stea. Putem observa designul rafinat pe care bijuteria îl are, dar mai ales, privit din lateral, diamantul pare suspendat între acestea. Veriga este una potrivită, nu foarte lată și are un anturaj format din 16 diamante care vine să scoată în evidență spectaculozitatea pietrei centrale. Practic, dimensiunea briliantului este direct proporțională cu cea a verigii.

inel de logodna cu diamant

Pornind de la acest exemplu, putem crea o bijuterie dedicată, unicată astfel încât cea care o primește să fie impresionată nu doar de aspectul acesteia, ci și de faptul că persoana iubită a investit timp prețios și idei pentru ca rezultatul să fie unul pe măsură.

Dacă până a citi acest articol te gândeai că o vizită rapidă prin magazine sau online te va ajuta să alegi un inel de logodnă cu diamant, ei bine te-ai cam înșelat. “Socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg”, dacă-mi permiți o vorbă din popor și bine ar fi să pornești la drum cu ceva răbdare și încredere. Achiziția unui astfel de obiect de podoabă necesită atenție și seriozitate, altfel evenimentul pe care îl pui la cale va fi unul banal.

Din aceste motive, design-ul personalizat, mai ales dacă vorbim despre un inel de logodnă este recomandat atunci când dorești o creație de neuitat asemenea promisiunii pe care o faci persoanei iubite.

 

27 - mai