Inelul de logodnă semnifică dragostea, respectul și angajamentul îndrăgostiților unul față de celălalt. Cele mai încântătoare inele de logodnă exprimă sentimente profunde. Bărbații aleg bijuterii cu diamante pentru a-și surprinde iubita și pentru a sărbători un capitol important din viața lor.

Inelele au fost întotdeauna percepute în diferite feluri, în funcție de perioada istorică și de cultura la care ne raportăm. Un numitor comun a fost întotdeauna semnificația cercului. Fără început și sfârșit, el reprezintă o iubire infinită care transcende viața. Este un simbol al legăturii strânse dintre două persoane care se unesc pe vecie. Nu este de mirare că bijuteriile cu diamante nu se vor demoda niciodată.

Un inel de logodnă cu semnificații aparte

O femeie cu prestanță întotdeauna își dorește să fie diferită, să se distingă prin caracterul aparte și aerul ei rafinat. De aceea, ea va purta bijuterii cu diamante naturale care insuflă un simbol personal.

Diamante.ro crează astfel de opere de artă cu un design ravisant. Pe site-ul nostru puteți găsi inele de logodnă înnobilate de pietre prețioase certificate internațional. Ele aduc în fiecare zi o sclipire în viața femeilor și le trezesc iubirea ce-o poartă în suflet.

Inelul de logodnă cu diamante briliant AA277GL este format din 58 de fațete care îi permit bijuteriei să umple viața femeii de strălucire. Doamnele sunt fermecate de diamantul Brilliant, întrucât are cea mai captivantă tăietură.

Pentru un aer regal care te duce cu gândul la cele mai frumoase filme de epocă, recomandarea noastră este inelul de logodnă AA03GL cu un diamant în tăietură princess. Această formă dă un aspect modern și chiar dramatic unui inel și evidentiaza personalitatea purtătoarei.

Semnificațiile inelului de logodnă din cele mai vechi timpuri

Femeia care purta un inel de logodnă valoros era fără doar și poate o femeie cu prestanță, datorită eleganței și rafinamentului pe care îl oferă o bijuterie de valoare. Însă, inelul nu a fost dintotdeauna doar un act de iubire. Iată o cronologie a principalelor semnificații ale inelului de logodnă.

Egiptenii dăruiau inele de logodnă pentru a-și arăta avuția. Această tradiție a fost dusă mai departe până în zilele noastre cand domnii se întrec în a demonstra amploarea iubirii pentru femeia aleasă dăruind cel mai prețios inel de logodnă. Un astfel de accesoriu a devenit din ce în ce mai popular întrucât, pentru ei, cercul era un simbol al infinitului, o poartă către lumi necunoscute. Tot egiptenii au fost cei care purtau inelele pe al patrulea deget de pe mâna stângă, deoarece ziceau că acolo se află vena iubirii, care duce direct la inimă.

Mai târziu, romanii au dat altă semnificație inelului de logodnă. Acesta indica despre femeia ce-l purta că se află într-o relație cu un bărbat, fapt care nu-i permitea să aibă o relație cu altă persoană. După căsătorie, femeia primea două inele: unul din aur pe care îl purta în public, și altul din fier pe care îl purta pentru a face treburile casnice.

În Evul Mediu, aceste bijuterii cu diamante erau considerate o promisiune de căsătorie. Acest lucru arăta faptul că cei doi urmau să formeze o viață împreună. Astfel, împiedica căsătoria unei femei cu mai multe persoane. Așa a apărut termenul de “logodnă”.

Inelul – simbolul iubirii absolute

Abia în perioada renascentistă, inelul de logodnă a început să exprime sentimentele de iubire. Relațiile nu mai erau bazate doar pe facilitarea alianțelor dintre familii. Dramaturgii precum Shakespeare au început să scrie despre iubirea absolută. În acest fel, oamenii au început să privească cu o inimă mai deschisă dragostea și romantismul.

În perioada cunoscută drept era romantică, și anume, epoca victoriană, inelele valoroase au început să capete tot mai multă importanță în viața femeii. Oamenii ofereau inele personalizate, cu gravuri de poezii de dragoste și detalii diafane. Această tendință a debutat cu exemplul reginei Victoria și al prințului Albert.

Mai târziu, importanța inelelor în secolul XX a fost marcată de faimoasa campanie de marketing a De Beers, care a subliniat ideea că diamantele sunt singura modalitate de a-ți arăta dragostea și i-a încurajat pe oameni să le achiziționeze, deoarece „diamantele sunt pentru totdeauna”. Femeile se ghidează chiar și în zilele noastre după acest citat.

Prin acest articol ne dorim să vă fi oferit o nouă perspectivă asupra bijuteriilor și a importanței lor în viața omului încă din cele mai vechi timpuri. FIRESC dorește să fie parte din povestea ta de dragoste. De aceea, crează inele de logodnă valoroase, prin care doamnele vor putea sărbători fiecare zi a vieții cu stil și eleganță. Vă așteptăm în magazinele noastre din București și Constanța pentru a scrie împreună povestea ta de dragoste.

03 - dec.