Inelul de logodna constituie un simbol al dragostei, deschide ferestrele inimii si calea spre o viata fericita. Atat forma circulara cat si piatra centrala, reprezinta dragoste impartasita si adevarata dar si o legatura la fel de durabila ca diamantul ce il innobileaza. Inelul de logodna perfect este acela daruit din tot sufletul si cu toata dragostea, la momentul potrivit.

Primii despre care se stie sigur ca au purtat inele de logodna, au fost egiptenii. O data cu oferirea inelului de logodna, femeia consimtae sa fie supusa barbatului si sa ii dea ascultare deplina pana la sfarsitul vietii. Mai tarziu, inelul de logodna a fost considerat un semn al iubirii statornice.

Inelul se poarta pe al patrulea deget al mainii stangi, deoarece se considera ca degetul respectiv, inelarul, este in directa legatura cu inima.

De-a lungul timpului, designul inelului de logodna a trecut prin mai multe etape. Inelele venetiene din secolul al XV lea erau foarte late si impodobite cu multe pietre pretioase. Cele folosite in tarile anglo- saxone erau subtiri si cu un singur ornament foarte discret.

La inceput ceremonia de logodna era mai elaborata si mai importanta decat cea de casatorie, care era o simpla implinire a angajamentului de logodna. Mult mai tarziu, in crestinism, inelul a inceput sa faca parte din ceremonia de nunta.

 

13 - nov.