Stii sigur ca vrei sa cumperi bijuterii cu diamante, dar nu stii cum anume sa fie pentru ca daca ii pui prea multe intrebari destinatarei, atunci… unde mai e surpriza?

Alegerea presupune o “sesiune” de informare in prealabil. Te folosesti de toate sursele online si incerci sa te decizi.

L-am intrebat pe Lucian Constantinescu (Diamante.ro/FIRESQ) cam care sunt aspectele pe care un cumparator ar trebui sa le aiba in vedere cand se pregateste de o achizitie:

Elementul principal al unei bijuterii este piatra pretioasa, in cazul nostru diamantul, pentru ca sunt si celelalte pietre, rubine, safire, smaralde si cateva din pietrele fine, dar diamantele troneaza! Sunt cele mai cautate. Noi folosim doar diamante naturale certificate international, ceea ce ofera clientilor nostri garantia ca lucram doar cu pietre pretioase naturale“.

Cautarea “proactiva” de informatii presupune si ca stii sa asculti un sfat de la cineva care are competenta profesionala sa-ti recomande o bijuterie spectacuoasa care sa ramana in familie, peste generatii.

Si aici graba sau nestiinta poate sa duca la decizii nefericite: “Cea mai frecventa greseala pe care o poate face clientul este sa aleaga un diamant cu o culoare si o claritate de top si sa aleaga sa fie montat intr-un inel ce nu il pune in valoare: de exemplu, poti sa iei un diamant de culoare alba: D, E sau F, sunt principalele clase si sa-l montezi intr-un inel din aur galben. Atunci diamantul va imprumuta culoarea verigii, a inelului si nu-si va mai arata clasa D, E sau F.

In acest caz ii recomand clientului sa mearga pe un carataj mai mare al diamantului si sa aleaga o clasa mai de mijloc cand vine vorba de culoare. In acest caz mergem pe un raport corect valoare/calitate. Vedeti, daca nu are informatia, clientul poate investi intr-un inel care nu “arata” deloc valoarea investitiei. Daca nu le alegi cum trebuie risti sa ‘anulezi’ efectul de spectacol al bijuteriei. Desigur, decizia finala apartine, in totalitate, clientului“, spune Lucian Constantinescu de la Diamante.ro

 

Firesc, apar intrebari legitime

Poate ca nu e nevoie sa fii “un obsedat” de lux sau de diamante ca sa te intrebi “ok, dar pentru ce toate astea? La ce-mi folosesc mie bijuteriile?” sau “cui raman?”.

Ei bine, lucrurile sunt destul de simple. Investitia intr-o bijuterie din aur cu diamant are o mare incarcatura simbolica si spirituala. Trece cumva dincolo de “material” si ajunge la acel “pentru totdeauna” care a intrat deja in istorie.

Diamantele fascineaza, aurul innobileaza. Forta acestor materiale pretioase este indubitabila. A poseda o pereche de verighete din aur alb, de exemplu sau orice alt tip de bijuterie cu diamante (un inel de logodna) este ca si cum ai detine o putere interioara nemasurata.

Genul acesta de bijuterii sunt oferite cu dragoste si lasate mostenire.

“Dupa 24 de ani pe piata romaneasca avem deja povesti frumoase. Si nu sunt deloc putine. Avem cazuri de bijuterii care au fost cumparate in ’95 – ’96 si dupa ani in care au fost purtate de mama ori bunica, acestea le-au daruit iar fiica sau nepoata a venit cu inelul respectiv pentru a-l reface. E un lucru destul de important ca producatorul sa-ti poata reface inelul chiar si dupa mai bine de 20 de ani”, spune Lucian Constantinescu de la Diamante.ro/FIRESQ.

 

Sursa: http://www.ziare.com/shopping/cadouri/cum-alegi-o-bijuterie-cu-diamant-1493730

21 - dec.