Pentru ca vorbim despre un eveniment dorit care are în spate, de cele mai multe ori, câtiva ai de relatie iar acel moment când el ti-a oferit un inel de logodna este deja intrat în mica voastra istorie, cheia este una singura: planificarea!

Desigur ca amândoi trebuie sa întelegeti ca fiind relaxati veti trece mult mai usor peste stresul care va sa vina si pe care organizarea acestui eveniment îl presupune, fie ca vreti sau nu. Sunt multe detalii de pus la punct si, în niciun caz, nu le veti rezolva singuri.
Daca ai acceptat cererea în casatorie, acela este momentul zero. Practic, startul organizarii celui mai important eveniment din viata voastra de pâna acum.
Dupa euforia momentului, vei realiza ca ai nevoie de un plan. Si nu unul oarecare ci unul foarte bine pus la punct. Va trebui sa va întâlniti cu o gramada de lume, profesionisti ai fiecarui domeniu cu care sa începeti sa rezolvati lucruri: Decoratiuni de nunta, verighete, invitatii, accesorii, formatie, sonorizare, bijutieri, DJ-i, fotografi si cameramani, maestrii de ceremonii, coordonatori de evenimente, servicii de infrumusetare, preoti, saoane de evenimente, bucatari, cofetari, stilisti, croitori, agentii de turism, analize medicale, acte, cazare pentru invitati, daca e cazul…si tot trebuie sa fi scapat ceva. Nu mai pare simplu, nu? Nici nu e. dar nunta trebuie sa aiba loc, asa cum ati decis.

Metoda calendarului -varianta cu verighete din aur

Fie ca aveti lânga voi un wedding planner sau nu, asa cum ziceam , nunta vine peste voi deja si nu invers. Daca azi te-a cerut, ei bine, cam într-un an va trebui sa aiba loc si fericitul eveniment. Fericitul si destul de obositorul eveniment. Da!
Variante de a merge înainte sunt multe dar am ales sa facem un plan în etape, relative logice, pe care le puteti respecta, mai mult sau mai putin.

Cu 12 luni înainte

Bugetul. Cam de aici ar trebui sa începeti. Pe câti invitati mizati si cât din investitie se va întoarce la voi. Suna cam ciudatel dar realitatea asta este. Încercati sa nu luati credit. Banii de la ai vostri si economiile pot fi suficiente pentru eveniment decent.
Locatia si stilul nuntii. Sunt destul de legate povestile astea. Tot la bani veti ajunge, pâna la urma, dar alegeti ceva sa va placa voua. Invitatii se vor simtii, oricum, bine. Un salon pe malul unui lac sau într-o padure? În centrul orasului? Orice vreti! Încercati o locatie cu terasa fiindca, ne place sau nu, lumea fumeaza si nu vreti invitati nervosi pentru ca nu pot sa mai traga fumuri, din când în când. Bun. Terasa pentru fumatori, o parcare dedicata nu strica, apoi sunt serviciile conexe care pot sau nu sa fie incluse în pret. Atentie la termenul de ALL INCLUSIVE. Poate fi real sau o capcana. Puneti întrebarile necesare la fiecare locatie. Câte sa vedeti? Pâna va place ceva 95%.

Biserica. Ca si salonul, biserica necesita stabilirea unei date si ore exacte. Esential este sa le armonizati. Nu e asa usor.

 

Sursa Planificarenunta.ro: https://www.planificarenunta.ro/Alte-detalii-pentru-nunta/Verighete/Nunta-Cum-scapi-de-bataia-de-cap-partea-I_–a12391.html

29 - iun.