Care este primul lucru la care te gândești atunci când ești în căutarea unui inel de logodnă cu diamant natural?

Ei bine, lucrurile nu se întâmplă respectând un tipar anume, însă de-a lungul timpului am observat că alegerea unei astfel de bijuterii necesită multă atenție și organizare. Nu te gândi la ceva complex, ci dimpotrivă fii dispus să cauți cât mai multe informații și să le compari.

Totul începe cu un singur click, dacă procesul se desfășoară online în confortul casei tale, sau cu un prim pas în cazul în care vii într-unul din magazinele noastre din Constanța, București sau Cluj-Napoca. Orice variantă ai alege ești binevenit, iar pentru orice nelămuriri chiar te încurajăm să ne întrebi.

La prima vedere, configurarea inelului de logodnă poate să dea bătăi de cap, mai ales dacă nu cunoști cei 4 C ai unui diamant natural. Odată ce ai ales montura inelulului, gândește-te la modul în care vrei să arate diamantul. Bineînțeles, ținând cont de bugetul pe care îl ai, dar și de ceea ce-ți dorești pentru viitoarea soție poți alege online dintr-o bază de date a Bursei de diamante din Anvers care se actualizează permanent. Stocul are peste 84.000 de diamante certificate de către laboratoare gemologice internaționale. Fiecare diamant este gravat cu cod unic de siguranță, care se regăsește și pe certificatul gemologic, dar se și poate verifica online pe site-ul laboratorului.

Hai să clarificăm niște aspecte foarte importante pe care le-am menționat în paragraful de mai sus. Spuneam de cei 4 C care se traduc în Cut (tăietură), Clarity (claritate), Color (culoare) și Carat (greutatea). Să nu uităm nici de cel de-al cincilea „C” (confidence) sau altfel spus încrederea pe care ți-o inspiră cel ce-ți vinde diamantul.

Toate aceste caracteristici te duc mai aproape de piatra ideală astfel încât montată într-un inel de logodnă din aur pur de 18kt (aur provenit direct dintr-un lingou de 24kt. aliat în momentul prelucrării) rezultatul  să fie unul spectaculos, pe măsura evenimentului unic din viața voastră.

Recomandarea pe care o facem este să hotărăști cu încredere ce anume îți dorești încă de la începutul discuției cu unul dintre consilierii noștri. Nu este vreo problemă dacă te răzgândești în timp ce are loc o configurare virtuală, însă o dată ce ai plasat comanda și ai primit confirmarea, fii sigur că vei primi ceea ce ai ales.  

Pentru că încrederea și sinceritatea sunt două lucruri de bază în orice parteneriat trebuie să-ți reamintim un aspect esențial. Toate diamantele naturale de pe bursă au inscripționat cu laser pe girdle (o porțiune îngustă care se află între partea superioară- coroană și pavilion- partea inferioară) un cod unic de siguranță.

Comparând codul unic gravat pe diamant cu codul certificatului gemologic, aveți certitudinea că diamantul cumpărat este exact cel care a fost certificat în laborator. Aveți astfel o tranzacție 100% sigură.

Ba mai mult, verificarea se poate face chiar în momentul în care recepționați bijuteria din magazinele fizice. Gravura laser se poate vedea cu ajutorul unei lupe speciale.

Prin urmare, gravura acestui cod unic de siguranță alături de certificatul eliberat de către unul dintre laboratoarele gemologice (GIA, IGL, IGI, HRD, etc.) sunt dovezi consistente și de luat în seamă atunci când te afli în pragul unei achiziții. Nu merită să faci nici un compromis în acest sens.

Ideea esențială pe care dorim să o transmitem este că ar fi bine să se poată face diferența dintre certificatul de conformitate, certificat completat și eliberat de firma care vinde bijuteria și  certificatul gemologic eliberat de un laborator gemologic acreditat international. Cel dintâi însoțește orice bijuterie și asigură prestarea gratuită sau contra-cost a serviciilor post-cumpărare. Cel de-al doilea atestă autenticitatea diamantului central.

Ca atare, ce faci atunci când ai oportunitatea să alegi dintr-o serie de piese valoroase de designer realizate la cele mai înalte standarde de calitate? Nu poți decât să îți acorzi timpul necesar pentru a studia în detaliu fiecare model de inel de logodnă și să iei o decizie în cunoștință de cauză.

Nu uita că alegerea perfectă există dacă tu o faci să fie astfel, iar în sufletul iubitei tale această promisiune – „pentru totdeauna” – va fi cu siguranță de neuitat.

10 - apr.