Culoarea aurului din care este realizat un inel de logodnă este o caracteristică la fel de importantă ca designul acestuia sau chiar pietrele prețioase care îl înnobilează. Desigur pot fi și excepții, cazuri în care nu contează atât de mult întrucât mesajul și promisiunea pe care le faci sunt prioritare în ochii ei.

Dar, să revenim totuși la acea situație în care nu știi dacă să alegi aur alb de 18kt sau aur galben de 18kt. Privește partea plină a paharului. Adică e bine să ai opțiuni, iar faptul că nu știi exact ce anume să alegi înseamnă că nici una din culori nu-ți displace, au șanse egale în ochii tăi. Bineînțeles, trebuie să amintim și aurul roz, dar pentru început vom lua în calcul doar cele două variante specificate anterior pentru că sunt mai des întâlnite.

Gândește-te la persoana care va primi în dar acest inel de logodnă cu diamante. Ai observat-o purtând alte bijuterii? Ține cont de asortarea pieselor vestimentare cu accesoriile pe care le are deja?

Nu vrem să insităm asupra domeniului modei și ce anume se poartă, dacă este o culoare a anului sau nu, în schimb e recomandat să gândești lucrurile în perspectivă. Nu lua o decizie pe care să o regreți ulterior, mai ales că vorbim despre bijuterii unice, dedicate, de care să te bucuri o viață întreagă. Un inel de logodnă din aur de 18kt nu este un moft.

Până să ajungi la o decizie concretă ne vom concentra asupra unor informații care să facă din toate acestea un proces accesibil și transparent. Desigur, ele se pot regăsi atât online, pe site-ul nostru www.diamante.ro chiar atunci când îți configurezi inelul de logodnă cât și offline, pentru cei mai curioși din fire, fiind de ajuns o vizită în unul din magazinele FIRESC din București, Constanța și Cluj-Napoca.

Ce este de fapt aurul pur de 18kt?

Da, ai văzut bine. Folosim exclusiv aur pur de 18kt, pe înțelesul tuturor, aur aflat la prima aliere dintr-un lingou de 24kt. Inelul de logodnă pe care îl oferi nu este recomandat a fi realizat din aur uzat provenit din surse necunoscute, la mâna a doua tocmai pentru că vorbim despre o bijuterie unică, dedicată.

Aliajele folosite sunt în conformitate cu normele UE, nu conțin nichel și conferă aurului de 18kt o rezistență asemănătoare cu cea a aurului cu carataj mai mic. Pentru lipire se folosește tehnologia laser, nicidecum cadmiu. De asemenea, nu se vopsește aurul galben cu rodiu ca să pară aur alb. Acesta trece de la culoarea gri metal a platinei la albul strălucitor și impresionant cu ajutorul unui proces de electroliză (prin intermediul căruia se aplică un strat de rhodiu).

Trecând peste aceste aspecte tehnice, importante bineînțeles, hai să ne gândim și la cele practice. De exemplu, ulterior va trebui să alegeți verighetele. Alege culoarea care se va potrivi cu acestea. Poate persoana iubită dorește să le poarte împreună, ca un set.

Dacă nu ești 100% sigur atunci să știi că poți miza pe o combinație între cele două fie în proporții egale, fie una poate domina.

Desigur, subiectul este complex, tocmai de aceea nu vrem să te plictisim cu prea multe detalii. Ca atare, părerile sunt și ele destul de împărțite. Fie familia, fie prietenii care își dau cu părerea, mai degrabă îți pun piedici, ceea ce nu este recomandat. Așa că lasă „folclorul” la o parte, ține cont de informațiile pe care le deții, ascultă-ți inima, gândește-te la ea și alege!

Acordă-ți totuși timpul necesar! Să nu uiți că nici o alegere nu este greșită și cu siguranță va aprecia pe deplin efortul făcut!

02 - apr.