Cu siguranță, doamnele și domnișoarele înțeleg cel mai bine ce presupune purtarea unor astfel de obiecte de podoabă, cum sunt cerceii cu diamante

Fie că i-au primit cadou de la persoana iubită, fie că reprezintă o moștenire de familie și nu numai, păstrarea unei perechi de cercei cu pietre prețioase presupune multă grijă, atenție, dar și interes. Și atunci, inevitabil, ne întrebăm cum am putea face acest lucru.

Este foarte important să asculți cu atenție recomandările consilierului de vânzări cu privire la întreținerea cât mai corectă a bijuteriilor, dar și la serviciile post-cumparare gratuite sau contra cost. Este valabil în cazul în care achiziția a avut loc dintr-unul din magazinele noastre (București, Constanța sau Cluj-Napoca). Situația nu se schimbă nici dacă ai hotărât să comanzi online pe www.diamante.ro, din confortul propriei locuințe. Categoric, ai primit toate informațiile necesare atunci când ai confirmat telefonic achiziția făcută. 

Pentru orice detalii suplimentare te încurajăm să ne contactezi. Transparența este unul din principiile care ne caracterizează.

Și totuși care sunt concret recomandările?

În primul rând, să avem tot timpul în vedere faptul că deși bijuteriile sunt realizate pentru uz zilnic, vorbim totuși despre obiecte de podoabă. Ne referim, deci, la cum și când nu este recomandată purtarea unei perechi de cercei. În desfășurarea unei activități în timpul căreia ați putea-o lovi sau deteriora, cum este de exemplu sportul. Să nu uităm nici de activitățile casnice, care de cele mai multe ori presupun contactul cu anumite produse chimice, grăsimi, acizi.

În al doilea rând, să nu încercați de una singură să curățați cu ace sau alte obiecte ascuțite montura pietrelor. Și se întâmplă aceste lucruri mai ales atunci când apelați la tratamente cosmetice, de înfrumusețare. Chiar și o banală demachiere a tenului sau o șamponare pot lăsa reziduuri care să ducă la uzura în timp a cerceilor. Astfel pietrele prețioase își pierd din strălucire, iar culoarea aurului pur de 18kt, poate avea de suferit (aur alb – în cazul acesta se aplică prin electroliza un strat de rhodiu).

De exemplu, cum este este această pereche de cercei stil Antique AN01C. Nu este un model des întâlnit, ci dimpotrivă este deosebit și privind cu atenție, aceștia sunt realizați într-o combinație de aur alb și aur galben pur de 18kt (aur provenit direct dintr-un lingou de 24 kt aliat în momentul prelucrării) cu 14 diamante albe (0.20ct total) în montură cu design floral. Prinderea se face clasic, cele două tortițe elegante permițând purtarea confortabilă a cerceilor. Bineînțeles, la cerere se poate schimba sistemul de prindere cu unul de tip oprire de siguranță –fluturaș.

cercei cu diamante

În al treilea rând, păstrarea bijuteriilor se face în cutia în care le-ați cumpărat sau în cutii speciale, destinate acestui scop. Nu tratați cu indiferență subiectul articolului de față, mai ales în cazul în care doriți să vă bucurați peste ani și ani de frumusețea unor astfel de podoabe. Nu sunt simple accesorii, ci dimpotrivă fiecare dintre ele spune o poveste și ar fi minunat ca finalul acesteia să fie unul fericit.

În cazul în care nu ai respectat în totalitate recomandările menționate din diverse motive, evident personale, trebuie să știi că nu suntem răspunzători de problemele care pot apărea din cauza șocurilor mecanice purtării sau păstrării defectuoase.  

Pentru a nu ajunge în astfel de situații este bine să iei în considerare cele discutate anterior și să apelezi măcar o dată pe an la unul dintre magazinele Firesc pentru a beneficia de serviciile post-cumpărare. Certificatul de conformitate este cel care însoțește bijuteria, atestă calitatea materialelor din care este confecționată aceasta și nu în ultimul rând datorită lui poți apela oricând la unul sau mai multe dintre servicii. 

În situația în care unul din cercei suferă un șoc mecanic veniți pentru verificarea profesională a monturii, chiar dacă aparent nu sesizați probleme. Totodată veți beneficia și de curățare, foarte importantă. Ambele operațiuni sunt gratuite pe viață. 

Realizarea unor astfel de bijuterii necesită dedicare, atenție și li se cuvine respect din partea celor care le poartă. Așadar, nu trebuie să stați pe gânduri atunci când vă regăsiți într-una din situațiile despre care am discutat. 

 

21 - oct.